Uitvaart

Jan Wiersma
Uitvaartspreker, algemeen en christelijk

Bij de uitvaart is het van belang dat we uitdrukking geven aan het leven van de overledene. Wat heeft hij of zij voor ons betekend? Het is immers van belang om waardig afscheid te nemen! Om het afscheid meer inhoud en betekenis te geven kunnen eventueel rituele handelingen en/of symbolen gebruikt worden.

Verder komt het voor dat de kerk buiten beeld geraakt is, maar God zelf niet. Graag wilt u dat laatst genoemd aspect in de afscheidsplechtigheid naar voren komt. U wilt immers een waardig afscheid binnen de christelijke traditie en tegemoet komen aan de wensen van de overledene?

Hoe ga ik te werk
In het voorgesprek bespreken we wie de overledene was en wat hem of haar typeerde. Rekening houdend met de wensen van de overledene en de nabestaanden zoek ik samen met u naar de juiste toon en inhoud voor een passende en waardevolle toespraak. Door de inbreng van de nabestaanden wordt het nooit een standaardtoespraak, maar een eerbetoon aan de overledene. Na de plechtigheid zal ik, indien gewenst, nog contact met u opnemen.

Tarief uitvaart
Toespraak bij uitvaart: € 350,00 (excl. reiskosten € 0,35 per km). Dit is inclusief gesprek, schrijven toespraak, correctieronde, uitspreken toespraak bij de uitvaartplechtigheid en reistijd.