Huwelijk | Review

12 april 2023

Jan en Kathy |

Wij hebben een onvergetelijke dag gehad, mede dankzij jou. Wat heb je het mooi gedaan. Dank, dat jij hier onderdeel van wilde zijn.

Een bijzonder huwelijk

Op een mooie zaterdagavond in augustus mocht ik een bijzonder huwelijk doen, het zgn. verrassingshuwelijk van Jan en Kathy.

Had ik nog nooit van gehoord, maar zeer bijzonder om te doen. Het verrassingshuwelijk werd gesloten op Urk in het Strandpaviljoen. De 80 gasten waren van te voren door Jan via WhatsApp uitgenodigd om op die zaterdagavond naar het Strandpaviljoen te komen. Er zou zgn. een feestje voor Kathy worden gehouden omdat ze 30 jaar geworden was en tevens zou Jan ten overstaan van iedereen Kathy ten huwelijk vragen.

Verder schreef hij erbij dat het strikt geheim was, dat Kathy er dus niets van wist en dat iedereen zijn of haar mond moest houden. Nou dat hebben ze gedaan hoor. Wat de gasten niet wisten, was dat dit feestje door Jan en Kathy samen voorbereid was en dat Jan Kathy tijdens de vakantie in Macedonië al ten huwelijk had gevraagd en…, dat ze op deze avond een bijzondere huwelijksceremonie wilden hebben met een trouwambtenaar erbij.

Afijn, niemand was dus gekleed voor een dergelijke ceremonie, waren niet speciaal naar de kapper geweest en hadden geen bloempje op. Toen de gasten kwamen kregen ze eerst wat te drinken. Wel zagen ze dat Jan een mooi pak aanhad, maar dat was natuurlijk niet zo vreemd, hij zou zijn bruid toch ten huwelijk vragen en dan mag je er best netjes uitzien.

Even later liep hij naar de trap, er speelde muziek en daar kwam Kathy, in trouwjurk naar boven aan de arm van haar vader. Wat een verrassing, iedereen was overweldigd toen ze door kregen wat er echt aan de hand was. Er volgde applaus en een hele mooie huwelijksceremonie.

Lees ook deze