In de media

Hart onder de riem

Omdat wij allemaal getroffen zijn door corona, is het goed om om te zien naar diegenen die een stukje aandacht extra nodig hebben. Vooral de ouderen in de verzorgingshuizen hebben het vanaf maart 2020 niet eenvoudig gehad. Bezoek mocht niet of nauwelijks komen en juist dat kleine stukje aandacht hadden ze zo nodig.

Verschillende initiatieven zijn genomen om juist deze mensen een hart onder de riem te steken. Vorig jaar mocht ik in alle verzorgingshuizen van Steenwijk de bewoners verrassen met een potje jam, met de tekst erbij van ‘Hou moed’. 

Met Kerst 2020 mochten we 40 kerstpakketten weggeven aan mensen die het zo nodig hebben. Ontroerende reacties kregen we terug. Het is slechts een klein gebaar. OPA (Oud papier-actie), deed ook een duit in het zakje en zo konden we een mooi pakket samenstellen en weggeven.

En toen werd het Pasen. Weer werd duidelijk dat er geen versoepelingen waren en dat ook nu weer weinig bezoekjes gebracht mocht worden aan de bewoners in verzorgingshuizen. Ook gaan al een hele tijd de kerkdiensten niet door.

Dit jaar stond ik bij Nijenstede ingeroosterd, om de Paasdienst te leiden. Echter, helaas ging de dienst niet door. Om toch het Paasevangelie te verkondigen heb ik de bewoners getrakteerd op een zakje paaseitjes, met daar bij een klein boekje over Pasen.

Een bekend liedje zegt: “Het zijn de kleine dingen die het doen , die het doen, het zijn de kleine dingen die het doen”. En zo is het maar net.