Diensten | Uitvaart

Levensverhaal

Als er iemand in de familie overlijdt, dan staat het leven voor de naasten en nabestaanden vaak ‘op zijn kop’. Naast de emotionele kant moet er ook veel geregeld worden. Gelukkig helpt de uitvaartverzorger u bij veel praktische zaken.

Als er niemand binnen de familie is die een mooie bloemlezing van het leven kan samenstellen stelt de uitvaartverzorger vaak voor om een spreker te vragen.

Op die manier kom ik in beeld. Ik  neem graag de zorg van het schrijven en uitspreken van het levensverhaal uit handen. Indien gewenst ook de verdere presentatie en invulling van de afscheidsdienst.

In de week voorafgaande aan de uitvaart kom ik bij de familie en luister tijdens mijn bezoek naar uw herinneringen aan de overledene. Daar schrijf ik een toespraak over en stuur die ter correctie terug naar de familie om na te gaan of alles zo verwoord is, dat de woorden respectvol zijn en recht doen aan de overledene.

Het komt ook voor dat een familielid zelf het levensverhaal wil uitspreken, maar het zelf niet kan schrijven. Samen schrijven we dan de levensloop, zodat betreffend familielid tijdens de afscheidsdienst het levensverhaal kan uitspreken.

Lees ook deze