Huwelijk

14 mei 2021

Het bruidspaar werd verwacht om 14:00 uur bij het gemeentehuis te Staphorst. Buiten was veel belangstelling. Iedereen was er, behalve… Juist, het bruidspaar. Wat was de reden, waarom ze verlaat waren?

Het zit zo. De bruidegom moest op een of andere manier ‘s morgens even door de knieën en ja toen zei zijn broekje ‘krak’. Hoe nu verder? Afijn, de zaak in Meppel opgebeld of ze nog zo’n broekje hadden. Gelukkig, die hadden ze, maar dan wel 1 maat groter.

Maakt niks uit, de dag is gelukkig gered. Natuurlijk moest ik tijdens de plechtigheid hier even op terugkomen. Verder viel op dat de trouwzaal helemaal (nou ja, door Corona 30 stuks) gevuld was met eigen familie, waaronder opa’s en oma’s. Vrienden e.d. buiten moesten blijven. Toen de plechtigheid afgelopen was gingen we naar buiten.

En omdat de bruid mij van te voren had verteld dat hun trouwdag ook de trouwdag was van opa en oma die vandaag maar liefst al 64 jaar getrouwd waren, hebben we buiten voor opa en oma en het bruidspaar ‘Lang zullen ze leven’ gezongen.

Lees ook deze