Huwelijk

23 april 2021

Het bruidspaar had gekozen voor het kerkje in IJhorst voor de huwelijksvoltrekking. Als aanvulling werd er live muziek gespeeld. Toen het stel met mij door het middenpad schreed, werd de kerk gevuld met prachtige pianoklanken.

Het intakegesprek had ik eerder gedaan in hun nieuwgebouwde woning te Staphorst. De koffie dronken we op campingstoeltjes, die de grote, lege kamer enigszins opvulden. Het is altijd mooi om te horen hoe mensen elkaar ontmoeten en uiteindelijk besluiten om met elkaar door het leven te gaan. En elkaar nemen met alle voors- en tegens.

Van de bruid kregen we te horen dat ze altijd wel ‘iets’ kwijtraakt. Achtereenvolgens vertelde ze dat ze in de loop der jaren haar mobiel, haar portemonnee, haar rijbewijs en de sleutel van de camper kwijt was geraakt. Het zal je maar gebeuren nietwaar?

Ik wees de bruidegom er nog even op dat hem met het oog op de toekomst dus nog wel eens wat te wachten zou kunnen staan. Maar voor hem was dit geen belemmering om volmondig ‘ja’ te zeggen op de vraag of hij met alles d’r op en d’r aan, in goede en slechte tijden aan de zijde wilde staan van zijn echtgenote.

Lees ook deze