Uitvaart

14 mei 2022

Intiem

Het moest wel een uitvaart zijn met een ‘christelijk tintje’. Toen moeder nog thuis woonde keek ze elke zaterdagavond naar ‘Nederland zingt’ en vlak voor 12 uur naar de dagsluiting door een dominee.

Helaas had ze in een paar jaar tijd 2 hersenbloedingen gehad en de laatste is haar fataal geworden. Afhankelijk van verzorging en zittende in een rolstoel is ze uiteindelijk in een verzorgingshuis gestorven.

De familie wilde een intieme uitvaart, met alleen de kinderen en kleinkinderen. Er hoefde geen levensverhaal gemaakt te worden, want iedereen wist de geschiedenis van moeder wel. Wel een psalm uit de Bijbel, die betrekking had op moeder. Het werd psalm 23 waarin o.a. vooruitgeblikt wordt op het leven hiernamaals. Want dat was wat de overledene geloofde.

In het crematorium werd de dienst in een kleine ruimte gehouden. In totaal waren we met z’n 15. Heel intiem, met lievelingsmuziek van Nana Mousouri en Demis Rousos. Nadat de woorden door mij waren uitgesproken stonden pa, kinderen en kleinkinderen rond de kist en hoorden we het ‘Ave Maria’. Daarna werd definitief afscheid genomen van moeder.

Lees ook deze