Uitvaart

Februari 2021

Als kind had Miep flink moeten meehelpen in het gezin. Haar ouders hadden een veebedrijf en voordat Miep op de fiets naar school ging, had ze al meegeholpen om de koeien te melken.

Op jonge leeftijd leerde ze Johan kennen. Hij ventte met groente en fruit. En nadat ze getrouwd waren begonnen ze hun eigen groentezaak. Naast de druk lopende zaak was Miep ook nog eens moeder van 2 opgroeiende jongens.

Door de opkomst van de supermarkt, waar ze niet tegenop konden concurreren,  hebben ze uiteindelijk de zaak verkocht en ging Johan nog onroerend goed verkopen. Na Johan’s overlijden,  is Miep ruim 25 jaar weduwe geweest.

Johan had nog net een huis gekocht, waar ze altijd al van droomde. Zelf heeft hij daar niet meer mogen wonen. Uiteindelijk is Miep na jaren in het verzorgingshuis gekomen en nadat ze door een val een bekkenfractuur opliep is ze nooit meer de oude geweest en nam ook de geestelijke gezondheid verder af.

De kinderen en kleinkinderen moesten afscheid van haar nemen en uiteindelijk is ze het aardse leven verruild voor het eeuwige. Ze is 87 jaar geworden.

Lees ook deze